Vi bruger cookies til at personalisere indhold og annoncer, byde på sociale netværk funktioner og til analyse af trafik. Derudover giver vi partnere for sociale netværk, reklamer og analysepartnere information om hvordan du bruger vores hjemmeside. Hvis du ønsker at fortsætte med brug af vores hjemmeside, giver du samtykke til vores cookies.
Ordrestatus x
Log ud

(+45) 77345733(+45) 77345733

X
Behøver du hjælp?
Vores dækrådgivning fører dig skridt for skridt til dine dæk
Dæksøgning
Bredde
Højde
Diameter
Reifen Finden

Efter køretøjets type
Mærke:
Model:
Produktionsår / Type:
Serie / Produktion:

Eller
FEJL: Vi kan ikke finde information om dit køretøj.
Venligst brug vores dæk-størrelse søgefacilitet for at finde de rigtige dæk til dit køretøj. Mange tak!
Køretøjets registreringsnummer:


Dæk til el- og hybridbiler

Med stigende registreringstal er elbiler og køretøjer med hybridmotorer ikke længere kun en trend – de er langsomt ved at blive en permanent del af markedet. Der er naturligvis behov for specielle dæk til elbiler (eller elektriske køretøjer generelt) og hybridbiler.

Hvad man skal overveje, når man vælger dæk

Sikkert vejgreb, høj kørekomfort og ikke desto mindre ekstremt økonomisk – det er specifikationerne. Det er ikke nogen nem opgave for dækindustrien. At udvikle gode dæk til elbiler kræver intensiv forskning. Specielt premium-producenter er villige til at investere den nødvendige kapital i innovationer, der giver større rækkevidde uden at tilsidesætte sikkerheden. Konventionelle dækmodeller med lav rullemodstand (genkendes ved AA-labelværdier) og høj belastningskapacitet kan også være egnede. Eller du tage den sikre løsning og vælge såkaldte homologerede dæk, som er godkendt af bilproducenten specifikt til dit køretøj. Du kan finde ud af, om dette gælder for dig i vores dæksøgning ovenfor under fanen "Om bilvalg". I vores online shop tilbyder vi dig dæk, der er skræddersyet til disse krav.

Hvad er producenternes nyeste dæk?


Michelin ePrimacy Udtrykket "tall and narrow" (høje og smalle) er efterhånden blevet kendetegnende for dæk til elbiler. Dette henviser til dæk med en stor omkreds og en smal slidbane, dvs. dæk designet særligt til elbiler. Nogle kendte producenter tilbyder nu specialdæk til elektriske biler:

 • Michelin ePrimacy
  med op til 7 % stærre rækkevidde til elbiler, dækstørrelser fra 15 til 20 tommer
 • Continental EcoContact 6
  lavere brændstofforbrug, højt kilometertal, high-tech silica-blanding
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimeret til brændstofeffektivitet, reduceret rullestøj fra dæk, forbedret vejgreb på både våde og tørre overflader
 • Kumho Wattrun VS31
  ekstremt let takket være brugen af topmoderne materialer, rullemodstand optimeret til maksimal brændstofeffektivitet, støjsvag og behagelig håndtering

Krav til elbildæk


 • Sikkerhed
  Som altid er reglen: Sikkerhed først! Dæk til elbiler skal garantere både passende vejgreb og korte bremselængder, især under ugunstige vejrforhold. Det andet bogstav på dæklabelen – allerhelst et A – indikerer meget gode bremseegenskaber under våde forhold.
 • Lav rullemodstand og højere belastningskapacitet
  Elbiler er normalt tungere på grund af de store batterier, de har. De anvendte dæk skal derfor balancere den øgede belastning på den ene side og på den anden side den deraf følgende højere rullemodstand, dækslitage og energiforbrug. Nogle dækproducenter tilbyder dæk med XL-mærkning til tungere køretøjer. At opnå den lavest mulige rullemodstand (effektivitetsklasse A) forbliver målet, fordi det er klart: jo lavere modstand, des højere er rækkevidden.
 • Drejningsmoment
  På grund af den elektriske motor, er der et højere drejningsmoment på dækkene på elektriske køretøjer og hybridbiler ved starten af accelerationen, end det der er normalt for benzin- eller dieselbiler. Dette påvirker desuden kilometertallet.
 • Lavt støjniveau
  Et lavt støjniveau øger helt sikkert kørekomforten. Da elbiler generelt er meget stille, bør dette også tages i betragtning, når du vælger dæk.

Populære elbiler og matchende dæk


Label: A-A-68

Kan EU-dækmærket hjælpe mig med at vælge de rigtige dæk til mit elektriske køretøj?

Ja, fordi EU-dækmærket giver oplysninger om dækkets egenskaber på følgende tre områder:

a) brændstoføkonomi

b) vejgreb i vådt føre

c) støjklassificering

Et godt dæk specifikt til elbiler bør have et A i brændstoføkonomi og vejgreb i vådt føre. Bilejere, der lægger stor vægt på kørekomfort, vælger dæk med en lav decibelværdi. For jo lavere værdi, des mere støjsvagt er dækket under kørsel. Særligt støjsvage dæk er også mærket med et bølgesymbol.

Hvilke passende dæk anbefaler daekonline.dk til din elektriske bil?

Nedenfor er nogle dækhøjdepunkter, der alle er tilgængelige i vores butik