Ordrestatus x
Log ud

77345733

X
Behøver du hjælp?
Vores dækrådgivning fører dig skridt for skridt til dine dæk
Dæksøgning
Bredde
Højde
Diameter
Reifen Finden
Efter køretøjets type
Mærke:
Model:
Produktionsår / Type:
Serie / Produktion:

Eller
FEJL: Vi kan ikke finde information om dit køretøj.
Venligst brug vores dæk-størrelse søgefacilitet for at finde de rigtige dæk til dit køretøj. Mange tak!
Køretøjets registreringsnummer:


Dæk til el- og hybridbiler


Med stigende registreringstal er elbiler og køretøjer med hybridmotorer ikke længere kun en trend – de er langsomt ved at blive en permanent del af markedet. Der er naturligvis behov for specielle dæk til elbiler (eller elektriske køretøjer generelt) og hybridbiler.

Hvad man skal overveje, når man vælger dæk


Sikkert vejgreb, høj kørekomfort og ikke desto mindre ekstremt økonomisk – det er specifikationerne. Det er ikke nogen nem opgave for dækindustrien. At udvikle gode dæk til elbiler kræver intensiv forskning. Specielt premium-producenter er villige til at investere den nødvendige kapital i innovationer, der giver større rækkevidde uden at tilsidesætte sikkerheden. Konventionelle dækmodeller med lav rullemodstand (genkendes ved AA-labelværdier) og høj belastningskapacitet kan også være egnede. Eller du tage den sikre løsning og vælge såkaldte homologerede dæk, som er godkendt af bilproducenten specifikt til dit køretøj. Du kan finde ud af, om dette gælder for dig i vores dæksøgning ovenfor under fanen "Om bilvalg". I vores online shop tilbyder vi dig dæk, der er skræddersyet til disse krav.

Hvad er producenternes nyeste dæk?


Udtrykket ""tall and narrow"" (høje og smalle) er efterhånden blevet kendetegnende for dæk til elbiler. Dette henviser til dæk med en stor omkreds og en smal slidbane, dvs. dæk designet særligt til elbiler. Nogle kendte producenter tilbyder nu specialdæk til elektriske biler:

En ny generation: HL-dæk til sværvægtere

Tunge elbiler og SUV'er med el- eller hybriddrev vejer mere på vejene end almindelige personbiler. Disse køretøjer giver dog sjældent mulighed for større dæk med højere belastningskapacitet. Derfor præsenterer Continental nu de første dæk til personbiler med den nye "high-load" belastningsindeksidentifikator – forkortet "HL".

Det særlige ved dæk med høj belastning

Forskellen mellem HL-dæk og konventionelle dæk er deres gummisammensætning. Den højere bæreevne skyldes ændringer i dækkonstruktionen og materialesammensætningen. For at give dig det optimale dæk bliver der også taget hensyn til andre faktorer såsom rullemodstand og kilometertal. Et tilsvarende vigtigt perspektiv er konstant at holde rullestøjen på et minimum.

Det første HL-dæk kommer fra Continental

Belastningsindekset (LI) angiver den maksimalt tilladte belastning af køretøjsdæk. I januar 2021 præsenterede Continental for første gang HL-dæk med belastningsindekset 101. Belastningskapaciteten kvantificeres til 825 kg. Det erklærede mål var at udstyre tunge motoriserede hybrid- og elbiler med heavy-duty-dæk. Dette er vigtigt, fordi markedsandelen for disse to typer køretøjer gradvist vokser. Statistisk set vejer disse køretøjer i gennemsnit ca. 300 kg mere end dem med diesel- eller benzinmotorer. Dette udgør en reel udfordring, da mulighederne for større dæk på din bil simpelthen er begrænsede.
I modsætning til de tidligere XL-dæk med et belastningsindeks på 98 er belastningskapaciteten for Continentals HL-dæk øget med 10 % fra 750 kg til 825 kg per dæk. Vigtigt at vide: Dæktrykket forbliver uændret på ca. 2,5 bar. For resten kan du kan finde det belastningsindeks, der er angivet for dit køretøj, i registreringsattesten del 1 (køretøjets registreringsdokument). De sidste to eller tre cifre er relevante. For at oprette reserver i forhold til belastningskapaciteten kan du overskride belastningsindekset fra et juridisk synspunkt.

Krav til elbildæk


 • Sikkerhed
  Som altid er reglen: Sikkerhed først! Dæk til elbiler skal garantere både passende vejgreb og korte bremselængder, især under ugunstige vejrforhold. Det andet bogstav på dæklabelen – allerhelst et A – indikerer meget gode bremseegenskaber under våde forhold.
 • Lav rullemodstand og højere belastningskapacitet
  Elbiler er normalt tungere på grund af de store batterier, de har. De anvendte dæk skal derfor balancere den øgede belastning på den ene side og på den anden side den deraf følgende højere rullemodstand, dækslitage og energiforbrug. Nogle dækproducenter tilbyder dæk med XL-mærkning til tungere køretøjer. At opnå den lavest mulige rullemodstand (effektivitetsklasse A) forbliver målet, fordi det er klart: jo lavere modstand, des højere er rækkevidden.
 • Drejningsmoment
  På grund af den elektriske motor, er der et højere drejningsmoment på dækkene på elektriske køretøjer og hybridbiler ved starten af accelerationen, end det der er normalt for benzin- eller dieselbiler. Dette påvirker desuden kilometertallet.
 • Lavt støjniveau
  Et lavt støjniveau øger helt sikkert kørekomforten. Da elbiler generelt er meget stille, bør dette også tages i betragtning, når du vælger dæk.

Populære elbiler og matchende dæk

De bedst sælgende elbiler i 2020. Du finder de helt rigtige dæk hos os. Du skal blot bruge linket til en detaljeret søgning efter dit køretøj.

# Model Find hjul
1 Renault Zoe Dæksøgning Renault Zoe
2 VW e-Golf Dæksøgning VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Dæksøgning Tesla Model 3
4 VW ID.3 Dæksøgning VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Dæksøgning Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Dæksøgning TSmart Fortwo
7 VW e-Up Dæksøgning VW e-Up
8 BMW i3 Dæksøgning BMW i3
9 Audi E-Tron Dæksøgning Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Dæksøgning Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU-dækmærke og elbiler


Kan EU-dækmærket hjælpe mig med at vælge de rigtige dæk til mit elektriske køretøj?

Ja, fordi EU-dækmærket giver oplysninger om dækkets egenskaber på følgende tre områder:

a) brændstoføkonomi

b) vejgreb i vådt føre

c) støjklassificering

Et godt dæk specifikt til elbiler bør have et A i brændstoføkonomi og vejgreb i vådt føre. Bilejere, der lægger stor vægt på kørekomfort, vælger dæk med en lav decibelværdi. For jo lavere værdi, des mere støjsvagt er dækket under kørsel. Særligt støjsvage dæk er også mærket med et bølgesymbol.

Hvilke passende dæk anbefaler daekonline.dk til din elektriske bil?

Nedenfor er nogle dækhøjdepunkter, der alle er tilgængelige i vores butik

Priserne er inklusive moms inden for Danmark.