Ordrestatus x
Log ud

77345733

Søgning af motorcykeldæk
Bredde
Højde

Diameter
Reifen Finden

Vælg motorcykel
Producent:
Kapacitet:
Model:
Type:

Køb motorcykeldæk – få det sjovere på vejen nu

Uanset om du kører på en landevej, i byen eller på et bjergpas: Det rigtige valg af motorcykeldæk giver det nødvendige vejgreb. På grund af det slid, dækkene udsættes for på vejbanen, er dækkene blandt de mest stressede dele af din cykel. Så snart slidbanen begynder at svækkes, giver det mening at bestille nye motorcykeldæk, så din cykel kan køre problemfrit igen.mo-tyre

Hvornår er et motorcykeldæk slidt ned?

Den lovbestemte mindste slidbanedybde for en landevejscykel er 1,6 mm. For lette motorcykler er den sat til 1 mm. I begge tilfælde er disse de absolutte grænser for dækslid. Hvis dækbanens slidbanedybde falder under denne grænse, vil din forsikringsdækning blive påvirket. Du skal senest skifte dæk, når slidbanedybden når 2 mm for at bevare grebet og håndteringen af din cykel. Hertil kommer sikkerhedsfaktoren på våde overflader.Du kan måle slidbanedybden i det midterste område af den vigtigste del af hovedslidbanen i de brede riller. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at bruge en 20-kroners mønt. Hvis du ikke kan se teksten langs møntens kant, er alt OK. Når teksten bliver synlig, er det tid til at købe nye motorcykeldæk.
Tip:Hvis du elsker snoede veje, skal du være ekstra opmærksom på de laterale slidbaners tilstand.

Aldringsfaktoren for motorcykeldæk

Ud over slidbanens dybde er motorcykeldæks generelle tilstand også en vigtig faktor. Ifølge eksperter kan du få problemer, hvis du sjældent bruger din cykel, og/eller hvis den er parkeret udenfor i lange perioder. Varierende vejrforhold beskadiger materialet, og dækkene kan udvikle revner og tydeligt synlig misfarvning. I disse tilfælde er det tid til at bestille nye motorcykeldæk.Senest fra det femte år er det også tilrådeligt at kontrollere dækkene regelmæssigt for skader, og efter seks år skal du planlægge at købe nye motorcykeldæk. Du kan bekræfte den nøjagtige alder ved hjælp af DOT-nummeret. Det er placeret på siden af dækket, hvor de sidste fire cifre giver oplysninger om fremstillingsmåneden og -året.

De rigtige dæk til forskellige motorcykeltyper

Motorcykeldæk skal passe lige så godt som dit tøj, fra bikerjakker til kombinationer, herunder beskyttere og støvler. Vi tilbyder specielle dæk til motorcykler af forskellige typer, fra Motocrosssport og Endurovarianter til dæk tilScootere og Knallerter.
Dæk til touring bikers er et særligt tilfælde, der kræver din opmærksomhed. Det velkendte mærke Michelin anbefaler for eksempel radiale dæk, hvis du foretrækker at køre på snoede veje, da radiale dæk gør det særligt godt i smalle vinkler. På den anden side anbefales cross-lags dæk, hvis du tager en masse bagage med dig på din tur, og din motorcykel ikke er designet til høje hastigheder.Hvis du planlægger hyppigere ture på en racerbane, skal du bruge specielle motorcykeldæk, som allerede er monteret som standard af nogle kendte producenter. Da vejgodkendelse er nødvendig for at komme derhen, hvor du vil i første omgang, er du nødt til at gå på kompromis i det mindste noget af tiden. Det er dog vigtigt, at du altid fokuserer på kvalitet, når du sigter mod at opnå tophastigheder på racerbanen. Når du søger efter disse typer dæk, skal du især se på motorcykeldækkenes hastighedsindeks.

Er det værd at købe billige motorcykeldæk?

Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af, om de pågældende dæk er motorcykeldæk fra kendte producenter som Bridgestone eller Pirelli. Med dæk uden producentangivelse risikerer du, at de kan forårsage farlige situationer med uforudsigelige køreegenskaber under ringe vejrforhold. Derudover er der en højere risiko for at opleve den uønskede shimmy-effekt, hvor styret begynder at ryste ved visse hastigheder.

Tip:For at spare penge på nye dæk kan du købe motorcykeldæk af høj kvalitet parvis hos os. Afhængigt af mærket og produktet giver vi dig en rabat, der beskytter din tegnebog.

Hvilket motorcykel dæk passer hvilke fælge?

Samspillet mellem motorcykeldæk og motorcykelfælge spiller en afgørende rolle med hensyn til håndtering og køredynamik. Der er ikke noget one-size-fits-all svar, da flere faktorer er vigtige. Dækkets størrelse og mulige dækbredde bestemmes på grundlag af fælgbredden.Men den type motorcykel, du kører, spiller også en rolle i at købe de rigtige motorcykeldæk. Tidligere var producentens godkendelsescertifikat et pålideligt kriterium. Nu skal du indhente en ekspertudtalelse for dæk med ændrede parametre med hensyn til konstruktion og dimensioner, hvilket du skal betale et gebyr for. Når du køber nye motorcykeldæk, skal du også være opmærksom på EU-typegodkendelsen og dækgodkendelsen.

Populære elektriske motorcykler og matchende dæk

På dette tidspunkt er elektriske motorcykler stadig undtagelsen på vejene. Overraskende nok er Harley Davidson en af pionererne på dette område. Zero Motorbikes er en anden producent af E-bikes fra USA. Med sin Freeride-model har KTM en E-Enduro i sit sortiment. Vi kan forvente, at andre etablerede såvel som hidtil ret ukendte leverandører kommer ind på markedet i fremtiden.
Bortset fra den nye køreoplevelse er motorcykeldæk underlagt de samme fysiske og mekaniske forhold som alle andre modeller med forbrændingsmotorer, afhængigt af motorcykeltypen. Af denne grund vælger de fleste mærkevarekvalitet fra kendte leverandører, når de køber standarddæk.

Tilkøring i nye motorcykeldæk

Det er vigtigt at tilkøre nye dæk til motorcykler omhyggeligt. Når de lige er blevet monteret, har de stadig en glat overflade med lidt greb. Dette er især mærkbart i positioner med hældning – der er en risiko for, at du vil glide, hvis du kører skødesløst.Vær opmærksom på producentens specifikationer vedrørende kilometertal i km, der er nødvendigt for at tilkøre dækkene i henhold til tidligere erfaringer. Om de nye motorcykeldæk udvikler deres fulde potentiale fra 50, 100 eller 200 km, afhænger af din kørestil og de ruter, der vælges i denne fase.Brug vores websted til at bestille nye motorcykeldæk. Afgræns din søgning efter motorcykeltype, dækstørrelse, hastighedsindeks og foretrukken producent. Alternativt kan du starte din søgning ved hjælp af dit motorcykelmærke. Det har aldrig været nemmere at finde nye dæk til din motorcykel!
mo-tyre

Priserne er inklusive moms inden for Danmark.