Ordrestatus x
Log ud

77345733

Tagbokse

Til hverdagsture, f.eks. til arbejde, er små biler som regel meget anvendelige, da de bruger mindre benzin og er nemmere at parkere. Til ferieture derimod, er de ikke så anvendelige - hvor vil du gøre af al din baggge? Uanset hvor stor bilen er, har familier altid dette problem og det samme har sportsudøvere som tager ski eller cykler med på ferie. Men der er en løsning på problemet med transport af baggage, ud over at have det I bagagerummet: tag bøjler. Disse kan sikre ikke kun cykler, kajakker og vintersportsudstyr men også tagbokse. Du har ikke mødvendigvis brug for en rampe - der er alternativer, som for eksempel påhængningspunkter til tagbøjler. Basis bøjlen kan kombineres med forskellige systemer, alt efter hvad du fragter rundt.

Cykel tagbokse

Det behøves ikke være en racercykel - cykelture er populære overalt og er fantastisk for dit helbred. Hvis du bor i en storby har du ikke ligefrem de bedste cykelruter udenfor dit dørtrin. Så pak din cykel og tag ud i naturen. Uheldigvis er bagagerummene på de fleste biler for små til at kunne indeholde en cykel. En cykel tagbøjle er et godt alternativ. Denne lader dig transportere cykler fra punkt A til punkt B hvis der ikke er plads nok i bilen. Cykel tagbøjler er monteret på en basis bærer. De består som regel af en horisontal sektion monteret på tværs af basis bæreren, såvel som en diagonal klemmeholder som klemmer om rammen på cyklen. Cykeldækkene er fikseret til bøjlen. Når du køber en tagbøjle, vær sikker på at den passer til størrelsen og dækbredden på din cykel. Diameteren af rammen er også vigtig. Tabøjlen kan som regel monteres uden værktøj.

Universelle tagbokse

Universelle tagbøjler bruges til montering af tagbokse eller til transport af cykler og kajakker.De kan ofte låses som en beskyttelse mod tyveri. Universelle tagbøjler er designet for brug uden nogen specifik bilmodel, men de passer til alle tag og kan justeres i forhold til bredden. Når du køber en sådan, læg da særligt mærke til bærevægten og stabiliseringskonstruktionen. Hvis du ikke er sikker på om den universelle tagbøjle er egnet til dit køretøj, vælg da en der er lavet specifikt til din bil.

Kajak tagbokse

Ud over cykler og vintersports entusiaster har også kajakbrugere brug for en transport løsning til deres udstyr. Til dette er der specielle kajak tagbøjler. Du kan også finde tagbøjler til surbrætter og kanoer. Kajakholderen monteres på basisbøjlen og er som regel godt polstret. Kajak tagbøjler kan ofte vippes for at sikre en nem montering og afmontering. Dyrere modeller kan endda have en slags elevator der sænker kajakken ned på niveau med dørhåndtagene så den nemt kan afmonteres.

Ski tagbokse

Vintersportsudstyr er bedst transporteret med en ski tagbøjle. Mange fabrikanter tilbyder monteringssystemer til snowboards, selvom disse ofte kan være i bagagerummet, som er for små til lange ski og ikke har nogen klap-sammen sæde til at rumme dem. Ski tagbokse ligner normalt forstørrede lukkeklemmer til fryseposer. De er spændt til basis bøjlen og åbnet i siden for at lægge skiene ind, og derefter lukket. Denne variation kan indeholde adskillige par ski. Mere snævre design, såsom for langrendsski, findes også.

Tagbokse uden skinner

Mange kørere tænker at en påmonteret tagskinne er nødvendig for at montere en tagbøjle. Det er faktisk ikke sandt. Hvis du ønsker at montere en tagbøjle uden skinne, tilbyder mange fabrikanter fornuftige løsninger. Her er der forskel mellem bilerne med og uden tilslutningspunkter på taget. Der er ofte tildækkede knupper i taget, og under disse kan basis skinnen monteres. Hvis ikke, findes der tagbøjler hvis fødder er klemt mellem døren og taget. I dyrere modeller bliver gummi dør kanten ikke beskadiget ved brug. Men uanset hvad, bør du være sikker på at installere den på det rigtige sted.

Tagbokse

Tagbokse er en praktisk mulighed til at transportere baggage eller ski på et køretøj med et lille baggagerum, eksempelvis når man tager på ferie. De varierer i form, størrelse og monteringsmetode. Som regel er en tagskinne nødvendig på hvilken tagboksen er monteret med et beslag eller klik-system, eller med en hurtig-frigørelses strammer. To personer bør være til stede ved montering, da boksene kan veje mere end 20 kilo.Det er bedre at have tunge ting i baggagerummet, hvorimod let baggage som tøj kan puttes i tagboksen med stropper omkring for at forhindre at boksen glider. De fleste bokse kan låses for at forhindre tyveri.

Fartbegrænsning

Dachbox

Selvom der i Tyskland ikke er nogen fartbegrænsning for at køre med tagbokse, anbefaler de fleste fabrikanter en maksimal fart på 130 km/t. Du bør justere din hastighed så den passer til vejret og vejforholdene, da vægte der bliver båret i boksen kan influere på stabiliteten i kurver og ved vind. Hvis du på oplever forandringer i bilens opførsel - tag foden af speederen!!

Monteringssystemer

Før du køber en tagboks bør du være opmærksom på monteringssystemet. Hvis din bil har en tagskinne har du brug for en basis skinne hvorpå tagboksen kan monteres på dens plads - følg instruktionsbogen fra fabrikanten! Men selv uden en tagskinne kan tagbokse bruges så længe der er tilslutningspunkter til tagboksen. Vægtbærende "fødder" skrues ind i disse for at forbinde til basis bøjlen.

Cykelstativer

Med et cykelstativ kan cykler fragtes på baggageklappen. Der findes forskellige systemer for biler med og uden kofanger. Cykelstativer til kofangere er særligt nemme at montere og klargøre, selvom du måske har brug for en ekstra nummerplade, da den på bilen som regel er skjult bag cyklerne. Et traditionelt cykelstativ er mere fornuftig og kræver ikke en kofanger. Men installationen kan ofte være noget besværlig og hvis du ikke er forsigtig kan du komme til at skramme lakken. Ud over dette, øger denne model brændstofforbruget markant.

Heckträger

After installation kan baggagerummet ikke åbnes (undtagen ved modeller der foldes). Derudover er der ofte mere vind-støj end med tagbøjler. Når du køber, bør du være sikker på at den pågældende model er samlet forud for købet. Modeller der foldes, der kan gemmes væk for at spare plads når de ikke er i brug, er ideelle. Jo lettere bøjlen er, jo nemmere er den at installere og som regel kan dette gøres uden hjælp fra andre. Husk også at vælge cykelstativer der er kompatible med dækbredden og moderne cykelstel, om nødvendigt.

Cykelstativer til kofangere har 13 nem stik så lysene på stativet virker sammen med det elektriske system i køretøjet. Hvis du har et ældre køretøj med 7 ben stik forbindelse skal du måsk bruge en billig adapter. Ligeså vigtigt er den maksimale vægtbelastning på kofangeren. Nogle cykelstativer kan bære op til 4 cykler. På visse køretøjsmodeller er der kun tilladt at være 50 kg belastning, og nogle cykelstativer vejer i forvejen 20 kg alene. Vær også forsigtig med kulfiber stel og brug ekstra polstring.

Priserne er inklusive moms inden for Danmark.