Ordrestatus x
Log ud

77345733

De rigtige dæk

At vælge de rigtige dæk er vigtig. Dækkene bør ikke kun have en godkendelse til din bil, de bør også tilpasses til årstidens vejrforhold. Du kan med vores dækudregner finde en alternativ dækstørrelse til den faktiske.

Vinterdæk om sommeren og sommerdæk om vinteren

De fleste bilister skifter dæk to gange om året - i foråret fra vinter til sommerdæk og i efteråret omvendt. Nogle sparer sig denne indsats ved at bruge helårsdæk i stedet. Dette er de eneste to muligheder for at være sikker på vejen året rundt. Vinterdæk om sommeren og sommerdæk om vinteren er imidlertid ikke en mulighed. Men hvorfor ikke?

Sommerdæk om vinteren er simpelthen forbudt i mange lande. Men også uden de juridiske krav udgør dette en risiko for dig selv og for andre bilister. Slidbanen og gummiblandingen i vinterdæk er perfekt tilpasset til vinterveje og vejrforhold. Slidbanen har mange lameller, som griber fast i jorden for at forbedre trækkraft og dermed forkorte bremselængden. Desuden er gummiblandingen blødere end i sommerdæk, hvilket lader dækket forblive fleksibelt selv i koldt vejr. Når du køber nye vinterdæk, så vær opmærksom på snefnug symbolet - tegnet for vinteregnethed.

\x{201c}

©Stephane Bonnel FOTOLIA

Bedre sikkerhed med de rigtige dæk

Vinterdæk om sommeren er ikke noget værd. Den blødere gummiblanding øger rullemodstanden, hvilket har en negativ effekt på brændstofforbruget. Desuden er slidbanen lavet til tørre og våde forhold, så sommerdæk tilbyder mere sikkerhed. De mange langsgående og tværgående riller opsamler vand i regnvejr og transporterer det væk fra dækket - hvilket minimerer risikoen for akvaplaning. Så skift til sommerdæk i foråret.