Ordrestatus x
Log ud

77345733

C-dæk (transporter)

C-dæk (transporter)

Pneus transportador

Du skal bruge specielle C-dæk til din transportør. Disse har et forstærket hylster og er derfor egnede til høje belastninger. Bogstavet C står for Cargo eller Commercial og angiver, at de er egnede til tungere belastninger.

De adskiller sig oftest ved:

  • deres gummiblanding
  • deres konstruktion.
  • De vigtigste kendetegn er detaljer som f.eks. forstærkede dæksider og en flerlagsunderbygning (karkasse).

Disse ændrede parametre øger den bærende kapacitet. Desuden bliver transportdæk stadig mere robuste. Et typisk eksempel er varevogne, der anvendes til pakketjenester, som ofte skal køre på kantsten. Dæk til tunge køretøjer er i princippet identiske med dæk til lette lastbiler, hvorfor betegnelsen LLKW ("light truck") dæk ofte anvendes og også omfatter transporter.

Hvordan kan jeg finde ud af, om C-dæk er obligatoriske for mit køretøj? Hvis din transporter stadig er udstyret med de originale dæk, har du en god indikation. Du kan se det på inskriptionen på dækkets sidevæg. Oplysningerne om dæktypen ser således ud for C-dæk:

  • R (for radialdæk)
  • Fælgstørrelse i tommer
  • Efter den 16 a C (eksempel: R16 C)

Vær også opmærksom på, hvad der står på køretøjets registreringsattest, del I.

Oplysninger om LI = Load Index kan også findes på dækkets sidevæg og på køretøjets registreringsattest, som viser den maksimalt tilladte belastning pr. dækdækbærer. Det er placeret lige foran hastighedsindekset og kræver et dæktryk på 2,5 bar.

C-dæk: Hvad betyder den dobbelte betegnelse?

Det særlige tilfælde: Der findes C-dæk, hvor der er to belastningsindeksbetegnelser på sidevæggen - nemlig når der er behov for dobbeltdæk. Et almindeligt eksempel er 195/65 R16 C 104/102T - det første ciffer angiver det maksimale LI for det enkelte dæk - det andet angiver LI for tvillingedækket. Dobbeltdæk anvendes hovedsagelig på erhvervskøretøjer for at fordele belastningen bedre på jorden, især på bagakslen.

Uanset om du er på udkig efter Transporter sommerdæk, helårsdæk eller vinterdæk: daekonline.dk har mange C-dæk på lager til dig i et stort udvalg, så bestil passende dæk nu.

Dine dæk monteringsvirksomheder!

Din monteringspartnerIntet problem. Spar tid og penge. Vi vil finde et dæk-monteringsfirma for dig. Kvalitetsservice til en reduceret pris.

Køb uden risiko

Vores garanti giver dig mulighed for at sende varerne tilbage indenfor 30 dage.

Kundekommentar

daekonline.dk
Testresultat 4.71/5 - 16762 Kundevurdering

Gode Priser Davinder ram S., Valby mere