Ordrestatus x
Log ud

77345733

X
Behøver du hjælp?
Vores dækrådgivning fører dig skridt for skridt til dine dæk
Dæksøgning
Bredde
Højde
Diameter
Reifen Finden
Efter køretøjets type
Mærke:
Model:
Produktionsår / Type:
Serie / Produktion:

Bestil autocamperdæk og start din rejse på en afslappet måde

At vælge de rigtige dæk til din autocamper er afgørende for at sikre optimalt vejgreb og for at køre så sikkert som muligt. På grund af de mange forskellige autocamper-modeller er udvalget af dæk, der tilbydes af kendte producenter, også meget omfattende. Nedenfor finder du oplysninger om CP-betegnelsen, hvorfor autocamperdæk ikke må være over en vis alder, og hvordan du finder de rigtige dæk.

Hvad står CP for på dæk?

orkortelsen CP henviser til specialfremstillede campingdæk. Hvis dækkene er mærket med et enkelt C, er det kommercielle dæk eller varevognsdæk, som hovedsageligt anvendes i varevogne, familievogne og lette lastbiler. Den væsentligste forskel er, at CP-dæk til autocampere eller campingvogne har højere belastningskapacitet. Denne fordel opnås gennem en styrket understruktur. Derudover er dækkene mindre følsomme over for kantsten, grus og lignende forhindringer på vejen. Derudover kan de pumpes op til et lufttryk på op til 5,5 bar. Dette er et vigtigt aspekt, hvis du vil maksimere lastkapaciteten på dit køretøj.
Tip: Overvej belastningsindekset (LI), før du køber nye autocamperdæk. Afhængigt af modellen er dette et to- eller trecifret tal. Det er angivet per dæk:
 • Dæk med en LI på 118 kan hver lastes med op til 1.320 kg, hvilket giver en samlet vægt på op til 5.280 kg.
 • For klassiske autocampere på op til 3,5 tons (3.500 kg) er en LI på 103 med en lastkapacitet per dæk på 875 kg tilstrækkelig.

Er CP-dæk lovpligtige på autocampere?

C-dæk med en lastkapacitet, der er tilpasset køretøjet, er en del af det grundlæggende udstyr til mange autocampere. Denne type dæk er dog ikke lovpligtige. Ikke desto mindre anbefales de stærkt, hvis du leder efter højere belastningsreserver som en sikkerhedsforanstaltning. Derudover har autocamperdæk af høj kvalitet ekstra beskyttede dæksidevægge og sideværts integrerede slidblokke for at øge levetiden.

Hvordan længe holder autocamperdæk?

Dine autocamperdæks levetid kan ikke bestemmes af et bestemt antal kilometer – uanset om det er C- eller CP-dæk. Der er flere faktorer, der spiller en rolle for dækkenes levetid, som vi vil præsentere nedenfor.

Slidbanedybden på autocamperdæk

Som med alle andre dæk er den resterende slidbane en vigtig identifikator for at se, om du skal købe nye autocamperdæk. Lovkravet er en slidbanedybde på mindst 1,6 mm. Ideelt set bør du måle dette på midten af slidbanen, da dette område har mest kontakt med asfalten.Ud over slidbanedybdemålere kan du bruge en 20-kroners mønt med dens 3 mm tekstbånd til at måle slidbanen på dine dæk. Hvis teksten ikke er synligt, er dækkene sikre at bruge. Den type autocamperdæk, du bruger, har forskellige mindste slidbanedybder. Her er anbefalingerne til sommer- og vinterdæk eller helårsdæk:
 • For sommerdæk anbefales det, at slidbanedybden ikke er mindre end 3 mm.
 • For vinterdæk og helårsdæk anbefales det, at de har en slidbanedybde på 4 mm.
Bemærk: Brug af dækkene, helt frem til de når ned til den lovpligtige minimumsslidbanegrænse, kan forringe din sikkerhed på vejen.
rv-tyre

Den naturlige aldringsproces

Ud over slidbaneslid forårsaget af kørsel gennemgår autocamperdæk en typisk ældningsproces, der påvirkes af forskellige vejrforhold. Dette er en proces, der foregår uanset kilometertal, selvom du kun bruger din autocamper en eller to gange om året til ferierejser og korte ture.Nogle af de ting, der typisk er synlige på grund af aldringsprocessen. omfatter synlige revner på flankerne, hvilket kan udgøre en reel fare. Ligeledes er grålig misfarvning et tegn på, at dine autocamperdæk er blevet ældre. Disse ting indikerer på, at det er på høje tid at anskaffe nye dæk.

Hvordan bestemmer jeg alderen på mine autocamperdæk?

Du kan bestemme autocamperdækkenes alder ved hjælp af DOT-nummeret. Dette er et firecifret tal, der er indgraveret i sidevæggen på dækkene i køreretningen. De to første tal repræsenterer måneden, de sidste to er året for fremstilling. Du kan bruge disse oplysninger til at bestemme dækkenes nøjagtige alder.

Hvor gammelt kan et dæk være for at bestå MOT?

Det er overraskende, at der ikke er lovkrav til dækalderen. Dette gælder både for biler og autocampere, selv om belastningen på dækkene per tilbagelagt kilometer er betydeligt højere for sidstnævnte. Hvis kilometertallet er lavt, og dækkene er i god stand, kan bilsynet godkende autocamperdæk, der er op til 10 år gamle. Eksperter anbefaler dog, at man skifter dæk efter maksimalt 5 til 6 år. Årsagen er den aldringsproces, der er beskrevet ovenfor, som påvirker gummiforbindelserne over tid. Selv om det koster penge, bør du købe nye autocamperdæk inden for denne tidsramme for at sørge for sikkerheden for alle passagerer.

Helårsdæk eller autocamperdæk til sommer og vinter?

Som passioneret autocamper vil du stå over for spørgsmålet om, hvilken type dæk du skal vælge, når du bestiller nye autocamperdæk. Om det er tilrådeligt at have helårsdæk eller sommer- og vinterdæk, afhænger af din foretrukne rejsetid og destinationerne. Nedenfor finder du nogle tips til at hjælpe dig med at vælge.

Love og regler om helårsdæk

Uanset om det er C- eller CP-dæk: Nye regler har været gældende for begge typer siden 2018. Tidligere var det obligatorisk at bruge M+S-dæk (hvor de to bogstaver står for mudder og sne). Hvis du i dag køber nye helårs autocamperdæk, skal de markeres have det nye snefnugsymbol, der også kaldes Alpine-symbolet. Du kan stadig bruge M+S-dæk fremstillet før 2018 frem til 2024.
Vigtigt: Hvis du rejser til udlandet med din autocamper, skal du overholde de lokale regler.

Specialisterne: sommer- og vinterdæk

Hvis du er blandt de RV-entusiaster, der kører hele året, anbefales sommer- og vinterdæk. Afhængigt af sæsonen kan du udnytte deres potentiale fuldt ud på alle forhold og typer af veje – uanset om det er tørt eller vådt, eller om sneen knaser under hjulene. Tag om nødvendigt snekæder med dig, når du vintercamper i de bjergrige regioner.

Bestilling af egnede dæk til populære autocampere

Ifølge forskellige statistikker har brugen af autocampere været støt stigende i flere år. De seneste Corona-tiltag har yderligere bidraget til det nuværende rekordhøje antal registreringer. I dag overstiger antallet af registrerede campingvogne alene i Danmark 140.000. Blandt de mest populære er modeller fra Fiat, hvor den velkendte Ducato er grundmodellen.Konverteringer udføres af forskellige virksomheder. Derudover er der luksus-autocampere, som er baseret på lastbiler, der er fuldt tilpassede til at imødekomme kundernes individuelle ønsker og ofte overstiger grænsen på 7,5 ton. Det er indlysende, at lastbildæk anvendes her.For nye køretøjer er der forskellige fælg/dækkombinationer til rådighed ab fabrik. Hvis du har brug for nye autocamperdæk på grund af slidbaneslid eller -alder, skal du tjekke DOT-nummeret for at bestemme dækkenes nøjagtige alder. Du kan finde disse enten i registreringsattestens 1. del eller direkte på dækkene. Kombinationen af tal og bogstaver og deres betydning er illustreret i følgende eksempel:

225/65 R16 91 CP 109 Q
 • Dækbredde:Bredden er 225 mm.
 • Højde-til-bredde-forhold: Tallet 65 angiver, at dækhøjden er 65 % af dæk bredden.
 • Dæktype: Bogstavet R angiver radiale dæk, hvilket er typisk til autocampere.
 • Fælgstørrelse:De to cifre følger direkte dæktypeangivelsen. Den er 16 tommer.
 • Dæktype: CP står for Camping, C for Cargo eller Commercial. Begge dele kan anvendes.
 • Belastningsindeks: Med indekset 109 kan hvert autocamperdæk bære en last på op til 1030 kg. Hvis du kører en 3,5 ton autocamper, er lastreserven tilsvarende stor.
 • Hastighedsindeks: Dæk med indeks Q tillader hastigheder på op til 160 km/t.

Bemærk: For autocampere på op til 3,5 tons skal du følge de regler, der også gælder for personbiler. Køretøjer op til 7,5 tons må køre 60 km/t på landeveje og højst 80 km/t på motorveje.Vi anbefaler, at du vælger egnede C- eller CP-dæk til din autocamper på grund af deres højere bæreevne. Sørg for, at belastningsindekset ikke er lavere end køretøjets tilladte totalvægt. Ideelt set bør der være en lastreserve til rådighed for mere sikkerhed. Vi leverer autocamperdæk i dit ønskede design hurtigt og uden forsendelsesomkostninger ved ordrer på to eller flere dæk. Bestil nu!

Priserne er inklusive moms inden for Danmark.